Gå til hoved indhold

Klimakollega 2024

Camilla Krarup Ingwersen er kvinden bag den nye terapihave, som Gentofte har fået i år på Mariebjerg Kirkegård. Camilla og hendes samarbejdspartnere har vundet kommunens interne klimakollegapris 2024.

Camilla og co. er Gentoftes bedste klimakolleger

Alle medarbejdere i kommunen har kunnet indstille kolleger og efterfølgende stemt på deres favoritter. Det har mere end 500 kolleger gjort.

14 meget forskellige kandidater viser, at klimaindsatsen i vores kommune er både omfattende og mangfoldig. Der er medarbejdere, der har fundet nye innovative måder at minimere affald, spare ressourcer og genbruge på. Medarbejdere, der har lagt et kæmpe arbejde i at lære børn og unge, at deres stemme og handlinger har betydning i klimakrisen, og at de kan gøre en konkret forskel. Og medarbejdere, der hjælper både kolleger og borgere med at se nye klimavenlige veje. Og nogle, der hver dag kæmper for at styrke borgernes samhørighed med naturen.

I sidste ende var det dog Camilla Krarup Ingwersen og teamet bag naturterapihaven på Mariebjerg Kirkegård, som løb med sejren.

Camilla Krarup Ingwersen kom udefra til kommunen med en idé. Hun ville have en terapihave i Gentofte, hvor sygemeldte borgere og borgere, der ønsker hjælp til at forebygge stress, angst og depression, kan blive henvist til naturterapi fra læge og jobcenter. Det blev hun så ansat under Forebyggelsesenheden til at etablere – og afprøve. Hun har siden da arbejdet utrætteligt i et tværgående samarbejde med medarbejdere i mange dele af kommunen.

Og nu har de første seks hold af borgere været igennem forløb i den smukke og frodige terapihave, som Gentofte har fået på Mariebjerg Kirkegård. Der ligger solid forskning bag naturterapi, som dokumenterer de positive helbredsmæssige effekter og samtidig peger på, at mere tid i naturen styrker vores forbindelse til og respekt for naturen, og at et tættere forhold til naturen kan fremme bæredygtige handlinger, der gavner klima og biodiversitet. Netop derfor er haven et godt eksempel på, hvordan indsatser for sundhed og klima kan gå op i en højere enhed.

Som vindere af Klimakollegaprisen 2024 modtog Camilla Krarup Ingwersen og holdet bag terapihaven et trofæ, lavet af Katinka Bøll, som er en af de dygtige kunstnere i Byens Hus – og så bliver hele holdet bag terapihaven også fejret med kage.

Om Klimakollega-prisen

Hvordan bliver det afgjort?

Alle medarbejdere i kommunen kan stemme på deres favoritter. Den kandidat, der får flest stemmer, når afstemningen er slut, vinder.

Hvorfor kårer Gentofte Kommune årets bedste klimakollega?

Klimaindsatsen i Gentofte Kommune tager mange forskellige former, og der er mange medarbejdere og afdelinger, der arbejder både kreativt og vedholdende på at gøre noget godt for klimaet i deres arbejde eller på deres arbejdsplads. De skal fejres.

Derfor uddeler Gentofte Kommune en intern klimapris målrettet kommunens egen organisation. Prisen uddeles til en medarbejder, en afdeling eller en institution, der gør noget særligt for klimaet i sit arbejde.

Bagtæppet for prisen er målene i Klimaplan 2050, om at Gentofte Kommune går foran og synliggør, hvordan vi kan tage klimaansvar med konkrete og lokale bæredygtige handlinger, og at alle medarbejdere i Gentofte Kommune har et godt billede af, hvordan de på deres arbejdsplads og i deres faglige praksis kan bidrage til en bæredygtig og klimaansvarlig udvikling.