Gå til hoved indhold

Grøn energi

I Gentofte er vi langt med udrulningen af fjernvarme til hele kommunen. I kommunale bygninger er energioptimering og -renovering i fokus, og der er 5.600 kvadratmeter solceller på de kommunale tage.

Fjernvarme

I Gentofte er vi langt med udrulningen af fjernvarme, og vi arbejder på højtryk for at komme endnu længere. Det betyder, at mindst 99,8 procent af alle ejendomme i Gentofte Kommune kan få fjernvarme inden udgangen af 2027. Fjernvarmeudbygningen kommer frem mod 2027 til at bidrage med 23 procent reduktion af CO2-udledningen i Gentofte Kommune.

Energioptimering

I de kommunale bygninger er der stort fokus på at energioptimere og energirenovere. I perioden 2019-2022 – og dermed før energikrisen og de energibesparende initiativer, der fulgte i kølvandet på den – faldt CO2-udledningen fra de kommunale bygninger (for eksempel skoler, plejehjem og biblioteker) med hele 37 procent. Det skyldes både den tiltagende mængde grøn el og grøn fjernvarme og et stort arbejde med at energioptimere og energirenovere bygningerne.

Solceller

En af Gentofte Kommunes bedst bevarede klimahemmeligheder er den lokalt producerede, grønne strøm, vi får fra de 5.600 kvadratmeter solceller, der sidder på tagene på en del af kommunens bygninger. Man kan nemlig sjældent se solcellerne, når man står på jorden, men faktisk er der 12 solcelleanlæg på de kommunale bygninger. De producerer hvert år omkring 670.000 kilowatt timer. 

På Hellerup Skole og Bakkegårdsskolen bliver omkring 25 procent af deres elforbrug dækket af de solceller, skolerne har på taget. I Kildeskovshallen dækker det lokale solcelleanlæg omkring 15 procent af forbruget.